Veelzijdige, enthousiaste & aanpakkende

Interimmers

Over Interim Professionals

CED Interim Professionals (IP) is hét aanspreekpunt voor organisaties in de schade- of verzekeringsbranche die tijdelijk behoefte hebben aan ervaren en gekwalificeerde medewerkers. Als zogeheten IP’er werk je gedetacheerd bij een opdrachtgever van CED. Op projectbasis of voor langere tijd. Maar dan laten we je niet los! We zorgen niet alleen voor een goede match, ook voor passende begeleiding en aanvullende trainingen. Kortom: werken bij CED Interim Professionals betekent een afwisselende werkomgeving bij toonaangevende bedrijven, waarbij je voortdurend kunt blijven werken aan je eigen ontwikkeling en groei.

Interim Professionals schiet te hulp.

De collega’s van SOS International kregen van een grote opdrachtgever de vraag of ze de gegevens wilden checken van maar liefst 80.000 zakelijke klanten. SOS International klopte vervolgens met een hulpvraag aan bij CED Interim Professionals. Want de veelzijdigheid en flexibiliteit van deze Interim Professionals kunnen ook intern binnen CED Group ingezet worden. Hun kennis en ervaring was in dit geval meer dan welkom. Met vijf ‘seniors’ hielpen zij de collega’s van SOS International om alles in goede banen te leiden, met een projectstructuur en een heldere taakverdeling. Alle klantgegevens werden stuk voor stuk handmatig gecheckt bij de Kamer van Koophandel en waar nodig aangepast in het klantsysteem van de opdrachtgever. Uiteraard binnen de gestelde tijd en het budget!

De perfecte match

Als CED Interim Professional kun je ingezet worden voor een wijde range aan opdrachten bij opdrachtgevers van CED of binnen CED Group zelf. Bijvoorbeeld om het team tijdelijk of voor langer aan te vullen of om projectmatig achterstanden te helpen wegwerken. Soms ‘hop’ je van opdracht naar opdracht, soms zit je langer bij één opdrachtgever; net wat jou het beste past. Want als CED IP werken we aan een perfecte match tussen jou en de opdracht. Niet alleen of het cv en functieprofiel overeenkomen. Ook het team, de bedrijfscultuur, de sfeer, de wederzijds verwachtingen moeten ‘passen’. Kortom: als CED IP kijken we naar het complete plaatje om jou te detacheren op een plek waar jij echt van toegevoegde waarde kunt zijn.

Talent in ontwikkeling

Voor onze pool aan Interim Professionals zoeken we niet alleen professionals die per direct beschikbaar zijn; we houden ook de langere termijn in het oog. Daarom kijken we verder dan een blinkende CV of een bak aan ervaring. Interim Professionals zijn namelijk mensen die weten van aanpakken, leergierig zijn en elke dag het verschil willen maken – ook volgende week of over een half jaar. Voor ons zijn gedetacheerde IP’ers daarom ook méér dan een uitzendkracht. We houden nauw contact met je en zorgen samen met onze opdrachtgevers dat je je echt op je plek voelt. We ondersteunen je waar nodig met oplossingen en hebben oog voor je ontwikkelingskansen en ambities. En uiteraard ben je als lid van het CED IP-team welkom bij alle kennissessies en borrels.

‘Een afwisselende werkomgeving bij toonaangevende bedrijven, waarbij je voortdurend kunt blijven werken aan je eigen ontwikkeling en groei.’

Traineeship iets voor jou?

Nog niet genoeg opleiding of ervaring om IP’er te worden? Of juist ambitie om schade-expert te worden? Bij CED Interim Professionals creëren we graag kansen! Voor jou én voor onze opdrachtgevers. Zeker nu de arbeidsmarkt krap is en er grote behoefte bestaat aan nieuwe talenten. Met een eigen traineeship leiden we nieuwe professionals op. Affiniteit met schadebehandeling en de wil om te leren is voldoende om hiervoor in aanmerking te komen. In 18 maanden tijd leer je op 3 verschillende CED-afdelingen alle kneepjes van het vak, met opleidingen, (groeps)opdrachten en coaching. Als kers op de taart bezoek je één van onze buitenlandse vestigingen. Naast opleiding en salaris biedt CED je, bij succesvolle afronding, ook een baangarantie.

Flexibiliteit als uitgangspunt

Zo flexibel als CED Interim Professionals is voor opdrachtgevers, zo flexibel zijn we voor jou. Binnen onze brede pool interimmers hebben we verschillende samenwerkingsvormen. Je kunt in vaste dienst komen bij CED Interim Professionals en dan voor langer of op projectbasis gedetacheerd worden. Maar ook als ZZP’er die bij voorkeur op afstand werkt aan vastomlijnde projecten, ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt dan je kennis en ervaring inzetten, door bijvoorbeeld ‘op afstand’ een afgebakend aantal dossiers voor opdrachtgevers te behandelen. Bovendien: niet zelden leidt een kennismaking met CED Interim Professionals tot een vaste baan elders in de sector. Want uiteindelijk is dat het doel en de flexibiliteit van CED Interim Professionals: talenten op de best mogelijke plek krijgen.

‘Blij met de relevantie, de uitdaging, vrijheid en flexibiliteit die je als IP’er hebt!’

Conclusie einde dag: ‘Nog genoeg uitdaging!’

Je loopt het kantoor binnen van de verzekeraar bij wie je nu werkt. Niet echt spannend meer, want inmiddels ben je hier alweer een jaar gedetacheerd. Het is een kleine club, je kent je collega’s goed en er is veel onderling vertrouwen. Routine is het werk gelukkig nog niet. Je manager loopt namelijk net langs om wat nieuwe verantwoordelijkheden met je door te spreken. Hij heeft je professionele aanpak en inzet opgemerkt. Vanaf volgende week mag je ook meer complexe claims afhandelen: promotie! Nu kun je nieuwe facetten van het werk leren kennen en meteen toepassen wat je hebt bijgeleerd in de cursus die je afgelopen maanden via CED mocht volgen. Zo blijf je deze opdrachtgever meerwaarde bieden.

Nadat je de rest van de ochtend dossiers hebt afgehandeld, staat de middag in het teken van het inwerken van een nieuwe collega. Net als jij een Interim Professional afkomstig van CED. Je deelt even wat nieuwtjes en legt dan stap voor stap uit wat de werkprocessen zijn en hoe het claims-systeem werkt. Je laat hem vervolgens meekijken naar hoe jij een dossier aanpakt. Dan heb je een geplande call met je manager van CED. Hij is net zo enthousiast als jij over die nieuwe promotie, die je vanochtend is toegezegd. Het is precies waar jullie samen naartoe hebben gewerkt. Jullie bespreken de ontwikkelingen binnen CED en bij de opdrachtgever, én brainstormen nog even verder over je ambities. Jullie zijn het erover eens dat je voorlopig nog steeds goed op je plek zit, met genoeg uitdaging. In het Studytube-platform checken jullie nog even of er online trainingen zijn die nú interessant zijn voor jou om te volgen. Dan roepen de collega’s je voor de wekelijkse borrel. Niet vergeten je spullen alvast in te pakken en mee te nemen, want morgen is je vaste thuiswerkdag. Je prijst jezelf gelukkig met de relevantie, de uitdaging, vrijheid en flexibiliteit die je als IP’er hebt!

De zomeravond buiten is al donker. Je shift zit erop. Het was inderdaad druk. Maar je hebt alle gedupeerden kunnen helpen. Zij blij. Jij blij met het verschil dat je hebt kunnen maken.

Zomervakantie: een dag vol pechgevallen

Vandaag heb je middagdienst. Bij binnenkomst hoor je van je collega’s al hoe druk het is! Alle scholen in Nederland hebben intussen vakantie, dus dat betekent topdrukte. Je eerste telefoontje komt uit Oostenrijk. Een vader wil met zijn zoontje die is gevallen naar het ziekenhuis. Jij regelt dat de betaling voor het ziekenhuis wordt voldaan. Het tweede telefoontje komt uit Peru. Een studente wil zo snel mogelijk naar Nederland, omdat haar moeder op sterven ligt. Je probeert haar gerust te stellen zeggen, terwijl je de polisvoorwaarden van haar reisverzekering checkt. Samen met het interne reisbureau regel je dat ze zo snel mogelijk op het vliegtuig kan stappen.

De telefoontjes blijven gaan: een vrouw moet met een ambulance terug naar Nederland… een man in Frankrijk wil naar zijn vrouw die daar in een ziekenhuis is opgenomen… Intussen is het tijd om iets te eten. Je zet je van huis meegenomen pasta in de magnetron en neemt even pauze. Terug op je werkplek is het eerste binnenkomende telefoontje een complex verhaal. Een Nederlandse vakantieganger heeft schade aan zijn voertuig na een eenzijdig ongeval. Hij was al op weg naar huis, en staat nu bij een garage in Zwitserland. Daar zeggen ze dat het voertuig total loss is. Het reisgezelschap telt 5 volwassen en 1 kind. Je stelt voor – gezien het tijdstip van de dag – dat ze een hotel zoeken, terwijl jij een oplossing zoekt. Dat is nog lastig. Een auto voor zo’n grote groep, terwijl er overal een tekort is aan huurauto’s? De trein? Vliegen? Na veel bellen vind je net over de grens in Duitsland twee kleinere huurauto’s. Meerdere volwassenen in het gezelschap hebben een rijbewijs en er is een creditcard voorhanden voor de borg. De klant is blij met de oplossing. Je regelt een taxi waarmee ze de volgende ochtend naar de huurlocatie kunnen om vandaar zelf naar huis te rijden. Je regelt bovendien dat hun eigen auto later volgt.

Vragen over werken bij SOS International?

Neem dan contact met ons op.

Sibel van Strijen & Jolon Dikken

Recruitment Business Partner