Van Rotterdams bureau tot internationale speler

CED al meer dan 50 jaar.

Om te weten wie je bent, moet je weten waar je vandaan komt. Dat geldt ook voor organisaties. Wil je het huidige, internationale CED écht leren kennen? Scroll dan door onze indrukwekkende tijdlijn, die begint in 1971 in Rotterdam. Een feest der herkenning!

Van Rotterdams bureau tot internationale speler

CED al meer dan 50 jaar.

Om te weten wie je bent, moet je weten waar je vandaan komt. Dat geldt ook voor organisaties. Wil je het huidige, internationale CED écht leren kennen? Scroll dan door onze indrukwekkende tijdlijn, die begint in 1971 in Rotterdam. Een feest der herkenning!

CED al meer dan 50 jaar......

Tekst geschiedenis mobiel toevoegen!

Van Rotterdams bureau tot internationale speler... 1971 tot nu!

Tekst geschiedenis mobiel toevoegen!

2021

Feest! CED is 50 jaar jong! En terwijl de corona-pandemie nog grotendeels het maatschappelijke en economische leven bepaalt, zet de ‘Grand Old Lady’ de volgende stappen om haar ambitie Europees marktleider in schademanagement te worden: eerst volgt overname van de Spaanse Consulting de Asesores Periciales (CAP), vervolgens de overname van een belangrijke Mobility-speler GEXA in België.

2020

De corona-pandemie werpt zijn schaduw over de wereld. CED buigt bedreigingen om in kansen. De ontwikkeling van remote expertise en inspectie wordt versneld en succesvol uitgerold. En SOS International wordt partner van de Nederlandse GGD-en in het bron- en contactonderzoek ter bestrijding van het corona-virus. Aan het einde van het jaar maakt CED bekend het Franse expertise-bedrijf Eurexo over te nemen.

2019

We hebben tientallen collega’s werken in Tunis (Tunesië). In verschillende teams ontwikkelen en bouwen zij daar onze IT-oplossingen, zoals verdere verbetering van CED Connect, een app voor reparatieverzoeken van huurders van woningcorporaties of het nieuwe systeem waarmee de experts straks gaan werken. Voor onze cross-border-collega’s doen ze op de achtergrond ook bepaalde administratieve werkzaamheden. Per bedrijfsonderdeel kijkt CED of er routinematige werkzaamheden zijn (zoals het maken van rapportages) die door deze medewerkers kunnen worden opgepakt.

2017

Fintech-investeerder BlackFin Capital Partners wordt de nieuwe aandeelhouder van CED. Hiermee is een grotere onafhankelijkheid in dienstverlening gewaarborgd en wordt verdere internationale groei mogelijk.

2016

Meer uitbreiding. CED neemt de Nederlandse Alarmcentrale SOS International over van ASR. Hiermee ontstaat de ‘waardeketen’ van full-service diensten: preventie en noodhulp, schade expertise en schadebehandeling, regres en herstel in natura. Met een rebranding worden de drie domeinen Property, Mobility en Vitality duidelijk gepositioneerd.

2015

Al langer was CED één van de initiatiefnemers van de Nederlandse Insurance Cycle Tour, een unieke sponsorfietstocht in Nederland samen met alle relaties. Dit initiatief mondt uit in het officiële sponsorship van Team Roompot Oranje Peloton: een professionele ‘jonge-talenten-ploeg’ die grote wielrenners als Pieter Weening, Johnny Hoogerland en Dylan Groenwegen heeft voortgebracht.

2014

CED wordt samen met ingenieursbureau Arcadis aandeelhouder van Centrum Veilig Wonen in Groningen, om de aardbevingsschades af te handelen die ontstaan door de gasboringen. In 2019 hield CVW op te bestaan, maar CED blijft betrokken bij de aardbevingsschades. Nu met het Instituut Mijnbouwschade Groningen als opdrachtgever.

2013

Verbreding van de dienstverlening met de start van MedX Medisch Advies en MedX Rechtsbijstand, voor het medisch en juridisch bijstaan van letselschade-slachtoffers. Ook zorgregres wordt overgenomen van de verzekeraars Univé en VGZ. Daarnaast start Multiherstel, het huidige CED Repair: een innovatie oplossing voor schadeherstel in natura.

2010

Een grote internationale doorbraak met overname van het kantorennetwerk van Interiura van moedermaatschappij Arag. De roots van ons huidige crossborderclaims CED CBC. Een jaar later gevolgd door overname van twee Belgische expertisebureaus (Farcy, en Jordens & Mertens) en nog weer een jaar later het Spaanse letselschadebureau Tebex Daño Corporal. De kern van het huidige internationale CED is gevormd.

2000-2010

CED verhuist naar Capelle aan den IJssel (Spoorlaan en later Rietbaan) en begint vandaaruit aan een buy en built-strategie met onder andere overname van Meditel (2004, verzekeringskeuringen preventief medisch advies, in 2011 weer afgestoten), EMN (2008, gespecialiseerde expertise), Nomex (2008, taxatie), HDS Groep (2008, taxatie en inspectie) en de expertise-diensten van Nationale Nederlanden en Delta Lloyd (2008).

1990

CED neemt het Rotterdamse expertise-bureau Bergweg Michels over (een eerdere fusie van Bergweg Expertise en Michels Expertise).

1983

CED viert haar 12,5-jarig jubileum. Medewerkers schenken een kunstwerk met een afbeelding van de nieuwgebouwde Rotterdamse Willemsbrug. De pijlers van die brug staan voor de pijlers van het bedrijf.

1971

Oprichting van de Centrale Expertise Dienst, met de meeste Nederlandse verzekeraars als aandeelhouder. Doel: het bundelen van ‘expertise’-capaciteit voor efficiëntere en effectievere schade-afhandeling.

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures