Onafhankelijke,
Flexibele &
Zelfstandige

Schade Expertise

Objectief feitenonderzoek combineren met menselijk begrip.
Als jij dit kunt, ben jij onze expert!

Onafhankelijke,
Flexibele &
Zelfstandige

Schade Expertise

Objectief feitenonderzoek combineren met menselijk begrip.
Als jij dit kunt, ben jij onze expert!


Specialismen

Property

Je stelt oorzaak en omvang vast van schades aan goederen, en rapporteert hierover. Je benadert gedupeerden empathisch, omdat goederen een emotionele waarde kunnen hebben. Je bent alert op ongebruikelijke situaties en op mogelijkheden voor herstel in natura.

Mobility

Je stelt oorzaak en omvang vast van schades aan voer- en vaartuigen, en rapporteert hierover. Je benadert gedupeerden empathisch, omdat mobiliteit altijd belangrijk is. Je bent alert op ongebruikelijke situaties en op mogelijkheden voor herstel in natura.

Letsel

Je bezoekt mensen die letsel hebben opgelopen. Met rust en geduld verzamel je informatie over toedracht, klachten, behandeling en herstel. Je onderzoekt de schadeposten en behoeften van het slachtoffer. Dit alles overleg je met de opdrachtgever.

Complexe schades

Als EMN-expert werk je aan specifieke, complexe schades; bijvoorbeeld aan opstallen, constructies en inventarissen. Hierbij draait het vaak om grote financiële risico’s of aansprakelijkheden. Je brengt partijen tot elkaar en een dossier tot een oplossing.

Werken als Schade
Expert bij CED: "Plofkraak managen"

Expert EMN: ‘Hoe groter de schade van een plofkraak, hoe meer partijen. Vastgoedbeheerders, winkelhuurders, omwonenden, Vereniging Van Eigenaren (VVE), de bank … én hun (contra)experts. Het is dan essentieel te focussen op het gezamenlijk belang: de schade zo snel en goed mogelijk oplossen zodat iedereen verder kan, winkels open kunnen enzovoorts. Dat vraagt empathie – zeker voor het gevoel van onveiligheid bij omwonenden. Dat vraagt oog voor ieders belangen, veel kennis. En bouwen aan vertrouwen door verwachtingen te managen en waar te maken. Als je alle partijen bij elkaar weet te brengen, scheelt dit enorm veel frustratie, tijd en geld. Daar is iedereen bij gebaat!’

Werken als Schade
Expert bij CED: "Het vrije gevoel van onderweg zijn"

Expert Property: ‘Het vrije gevoel van onderweg zijn, is zalig. Verder is het onverwachte erg leuk. Je komt bij mensen thuis en hoort veel persoonlijke verhalen. De meeste voldoening heb je, als je aan het eind van je bezoek iemand hebt kunnen geruststellen of verder hebt geholpen. We krijgen steeds vaker complexe dossiers, met meerdere partijen of fraude. Maar één van de bijzonderste schades, was van een verzekerde die takken had geplukt. Daar bleek een insect in te zitten dat hout vrat. En dat in een huis vol steigerhouten meubels en houten verdiepingsvloeren.'  

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures