Grensverlegend

CED Internationaal

2.500 collega’s in 12 landen. Dat klinkt indrukwekkend. En dat is het ook. Maak hier kennis met onze ‘buitenlandse collega’s’!

CED Group

CED is van oorsprong een Nederlands (Rotterdams) bedrijf. Al snel nam het vergelijkbare bedrijven in België en Spanje over. Nog weer later werd het kantorennetwerk van Interiura overgenomen. Dat is ons huidige Cross Border Claims voor zogeheten ‘Groene Kaart’-autoschades. En uiteindelijk volgden er meer overnames, onder andere in Frankrijk. Anno 2022 spreken we daarom van een internationale CED Group, waarbij Frankrijk, België, Spanje en CBC elk hun eigen Managing Director hebben. Regelmatig komen de managers uit de verschillende CED-landen bij elkaar tijdens de European Extended Executive Committee. Dan wordt er nagedacht over nieuwe, gezamenlijke dienstverlening en het versterken van de CED Group.

België

België is na Nederland het oudste CED-land. Onlangs heeft CED daar twee nieuwe bedrijven overgenomen: GEXA op het gebied van Mobility, en Bodex op het gebied van Property. Beide bedrijven zijn intussen geïntegreerd in het (kantoren)netwerk van CED in België en Luxemburg. Hierdoor is CED nu marktleider in België als het gaat om schademanagement; bijna alle verzekeraars zijn klant. De Managing Director van België heet Pierre Lafeur en er werken 150-200 collega’s in België. Eén van hun laatste innovaties is ‘Smart Repair’: het verrichten van kleine reparaties thuis, in de garage of bij speciale drive-ins in alle grote steden.

Spanje

Na Nederland en België is Spanje het derde CED-land van oudsher. Of eigenlijk moeten we spreken van CED Iberia, omdat het gaat om onze organisatie in zowel Spanje als Portugal. De schade- en verzekeringsmarkt daar zit heel anders in elkaar dan in andere West-Europese landen. Daarom zijn de werkzaamheden daar anders georganiseerd. Ook hier hebben we de afgelopen jaren ingezet op groei, door overname van het bedrijf CAP. Eén van de uitdagingen voor onze Iberische collega’s zijn de klimaatschades door uitzonderlijk lange droogteperiodes. De Managing Director van CED Iberia heet Fernando Fauste en hier werken rond de 50 collega’s.

Frankrijk

In Frankrijk werkt CED onder de naam Eurexo. Dit bedrijf behoort sinds 2019 tot de CED Group en lijkt in heel veel opzichten op CED zelf, met vergelijkbare diensten. Er werken ongeveer 750 collega’s vanuit 44 locaties verspreid over Frankrijk en de Franse overzeese gebiedsdelen. Vooral in Frankrijk wordt er nauw samengewerkt met de CBC-collega’s als het gaat om mobility- of letselschades. Ook de innovatieve ambitie in Frankrijk is groot, met bijvoorbeeld zelfontwikkelde diensten als EasySinistre voor schadebehandelaren (EasySinistre Claim Handler) en verzekerden (EasySinistre Selfcare). Hiermee kunnen kleine schades zonder expertise zelf berekend worden. Of – in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – ‘Green Repair’, voor reparaties van roerende goederen zoals huishoudelijke apparaten.

Tunesië

In het kantoor in de Tunesische hoofdstad Tunis werken sinds enkele jaren een kleine 100 collega’s, allemaal hoogopgeleid en meertalig. Een groot deel van deze collega’s bouwt aan de grote ICT-systemen van CED en ontwikkelt digitale innovaties zoals het platform voor reparatieverzoeken van huurders van woningcorporaties, en Instant Expertise (voor expertise op afstand op het moment dat het de gedupeerde uitkomt). Een ander deel van de collega’s verricht ondersteunende geautomatiseerde back office-activiteiten. Regelmatig vindt er collegiale uitwisseling plaats; dan gaan collega’s vanuit Nederland naar Tunis, of de Tunesische collega’s komen hier.

Geen resultaten bericht

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures