Maak het verschil en vervolg jouw loopbaan als

Hulpverlener (personenhulp)

Capelle a/d IJssel of vanuit huis

€16.66 - €19,13

24-32 uur

Waarom is dit iets voor jou?

 • Uiteenlopende kansen voor persoonlijke en professionele groei.

 • Flexibele werktijden.

 • Betekenisvolle baan.

 • Prima salaris en arbeidsvoorwaarden.

Inhoud van de functie

Als hulpverlener bij SOS International is geen dag hetzelfde! Jij staat dagelijks in contact met reizigers in nood over de hele wereld. Jij bent hun eerste aanspreekpunt en zet alles in werking om hen binnen de voorwaarden van hun verzekering zo goed, snel en efficiënt mogelijk te helpen.

Jouw dag als hulpverlener begint met een eerste telefoontje uit Oostenrijk. Een vader wil met zijn zoontje naar het ziekenhuis nadat hij is gevallen. Jij brengt de situatie goed in kaart en regelt dat de betaling voor het buitenlandse ziekenhuis wordt voldaan. Het tweede telefoontje komt uit Peru. Een mevrouw wil zo snel mogelijk naar Nederland, omdat haar moeder op sterven ligt. Jij start de intake en zorgt er samen met ons interne reisbureau voor dat mevrouw zo snel mogelijk op het vliegtuig kan stappen. Later op de dag organiseer je een ambulance terug naar Nederland voor een mevrouw met een gebroken heup en je helpt een man zonder rijbewijs in Frankrijk met een bezoek aan het plaatselijke ziekenhuis, waar zijn vrouw is opgenomen. Aan het einde van je dienst sluit je je computer tevreden af. Jouw werk heeft écht het verschil gemaakt vandaag!

De meest voorkomende werkzaamheden bestaan uit:

 • Het telefonisch te woord staan en adviseren van reizigers in nood.

 • Het nauwkeurig registreren van alle belangrijke informatie omtrent een incident.

 • Het voeren van overleg met interne- en externe specialisten.

 • Het organiseren en coördineren van (aangepaste) terugreizen en evacuaties.

 • Contact met (lokale) ziekenhuizen, dokters, vervoerders, reisorganisaties en andere betrokken partijen.

Wat verwachten we van jou?

Met jouw sterke empathische vermogen en mensgerichte benadering verplaats jij je gemakkelijk in de persoon aan de andere kant van de telefoon. Doordat jij het hoofd koel houdt, goed kunt luisteren en de juiste vragen stelt, breng jij de situatie snel en gemakkelijk in kaart.

Zo kun je ook de piekmomenten met veel telefoontjes goed aan! Je bent besluitvaardig, creatief in het bedenken van oplossingen en organisatorisch sterk. Doeltreffend en efficiënt werken zijn voor jou vanzelfsprekend en schakelen tussen verschillende computersystemen en beeldschermen doe jij met gemak.

 • HBO werk- en denkniveau of MBO4 werk- en denkniveau aangevuld met relevante werkervaring (denk aan ervaring met klantcontact, in de hulpverlening, in de reisbranche of zorg gerelateerd).

 • Goede kennis van zowel de Nederlandse als de Engelse taal in woord en geschrift. Spreek je daarnaast een derde taal? Dan is dit een pré!

 • Een flexibele houding t.o.v. werkdagen en -tijden. Denk hierbij aan dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten en werken op feestdagen.

 • Er geen bezwaar tegen om gedurende de eerste 6 maanden op kantoor te werken.

Wat bieden we jou?

Bij SOS International werken we elke dag aan waarde voor onze klanten. Maar wij willen ook van waarde zijn voor onze medewerkers. Bij SOS International werken, is werken met plezier en trots zijn op je werk. Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken over hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen. En dat alles binnen een bijzonder aangenaam werkklimaat.  

Jouw bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten waarderen we met: 

 • Een warm welkom in de organisatie door middel intensieve begeleiding en training tijdens een goed georganiseerd inwerktraject.

 • Een goed thuiswerkbeleid (na 6 maanden) incl. thuiswerkvergoeding en een ingerichte thuiswerkplek.

 • Een tegemoetkoming in de reiskosten.

 • Een

  all-in startsalaris van €16,66 per uur dat binnen een jaar stapsgewijs groeit

  naar €19,13. Dit salaris bestaat uit een bruto loon, vakantiegeld, dertiende

  maand en bovenwettelijke verlofuren. Zo’n 10% hiervan is verwerkt in een

  individueel keuzebudget.

 • Jaarlijkse groei in salaris in de vorm van CAO verhoging en beoordelingsverhoging.  

 • Onregelmatigheidstoeslagoplopend tot 75% .Dit kan wel oplopen tot €350,- euro per maand.

 • Korting op een sportschoolabonnement en iedere dag vers fruit op kantoor. 

 • Pensioenregeling. 

Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Over de afdeling

SOS International, onderdeel van CED Group, biedt al meer dan 30 jaar wereldwijd 24/7 hulp aan gestrande reizigers, bij ziekte, een ongeval of autopech. Met hun betrokken hulpverlening maken ze echt het verschil, voor gedupeerden én voor hun opdrachtgevers. 

De alarmcentrale is altijd open. 365 dagen jaar, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Op jouw afdeling kom je te werken met in totaal zo’n 90 collega’s die verdeeld werken over verschillende shifts, wat maakt dat iedereen elkaar kent. Er heerst een goede sfeer. Collega’s helpen elkaar verder en kunnen op elkaar terugvallen. Daarnaast worden er regelmatig zelfgemaakte hapjes meegebracht en er zijn leuke teamuitjes. 

Goed om te weten

Er volgen 5 aansluitende trainingsdagen, welke op kantoor gegeven worden. 

Na de trainingsdagen volgt er training on the job en krijg jij jouw eigen coach.

De eerste groep start op 15 maart 2024 met de training en de 2e groep start op 15 april 2024.