Ons Verhaal

TROTS

Al het werk bij CED is natuurlijk leuk en uitdagend, maar soms is het ene nóg leuker en uitdagender dan het andere.

Strijd tegen corona

In 2020 leerde de wereld het coronavirus kennen. De strategie was om met een gedegen bron- en contactonderzoek (BCO) bij mensen die besmet waren het virus in te dammen. SOS International heeft in die tijd de grootste callcenter-operatie in de geschiedenis opgetuigd. In opdracht van de GGD-GHOR coördineerden wij het bron- en contactonderzoek. Binnen zes maanden stond er een landelijke callcenter-operatie van meer dan 7.000 hulpverleners en voerden wij de regie op werving, opleiding en vooral kwaliteit. Het bron- en contactonderzoek was namelijk specialistisch werk dat veel van de BCO-onderzoekers vroeg: kennis van de richtlijnen, inlevingsvermogen bij geëmotioneerde patiënten, overtuigingskracht bij minder toeschietelijke patiënten, en een zorgvuldige en gestructureerde gespreks- en dossiervoering. Een ‘bizar’ project waarin we al onze kwaliteiten als crisisorganisatie konden gebruiken.

Noordelijke ‘uitdaging’

Ook voor CED gaat er niets boven Groningen. Wij zijn al sinds 2014 actief in het Groninger aardbevingsgebied. Eerst in opdracht van de NAM, als aandeelhouder in het Centrum Veilig Wonen. Sinds 2019 in opdracht van het Instituut Mijnbouwschade Groningen (IMG). Voor deze laatste doen we met meer dan 100 collega’s voornamelijk schade-expertises aan gebouwen die bevingsschade hebben opgelopen. Naast huizen zijn dat bijvoorbeeld ook MKB-bedrijven, zorginstellingen, scholen en agrarische bedrijven. We bewegen ons hier dus al jaren in een heel spannend maatschappelijk en politiek-gevoelig veld, waarbij onze experts niet alleen tegen vakinhoudelijke uitdagingen aanlopen, maar ook met soms hoogoplopende emoties moeten kunnen omgaan. Eind 2021 werd dit contract nog verlengd voor een nieuwe periode tot 2026, inclusief advies, en training van iedereen die in dit specifieke gebied komt werken.

De weg vrij

SOS International houdt 139.294 kilometer aan Nederlandse wegen veilig. Dat zit zo! Sinds 2019 is SOS International uitvoerder van het Landelijk Centraal Meldpunt (LCM) in opdracht van Stichting Incident Management Nederland (SIMN). De opdracht van het LCM is de Nederlandse hoofdwegen na een incident zo snel mogelijk vrij en veilig maken. Alle meldingen van Rijkswaterstaat, politie en andere alarmcentrales over verkeersincidenten komen bij het LCM samen. Binnen 15 seconden nemen wij een melding aan en sturen we deze geautomatiseerd door naar een van de gecontracteerde bergingsbedrijven in de regio. Binnen 20 minuten is de weg meestal weer vrij. Het gaat om zo’n 150.000 meldingen per jaar, variërend van pech- en ongevallen tot achtergelaten oude, mooie en nieuwe auto’s.

Duurzame innovatie

Onze meest recente innovatie is Instant Expertise®, een unieke vorm van digitale schadebehandeling. Eigenlijk is dit een ‘uitvinding’ van onze Belgische collega’s, maar deze wordt nu ook uitgerold voor de Nederlandse markt in een pilot met ABN AMRO Verzekeringen. Met Instant Expertise® kan de verzekerde een schade via een beveiligde video-verbinding zonder afspraak door een expert laten beoordelen. Na de schademelding ontvangt de verzekerde een sms met een ‘encrypted’ video-link. De verzekerde kiest vervolgens zelf op welk moment hij wil videobellen. De expert ‘neemt op’, beoordeelt via een beveiligde video-verbinding de schade en brengt direct rapport uit aan de schadebehandelaar van de verzekeraar. Dit kan soms al binnen een dag zijn afgerond. Deze vorm van schade-expertise combineert dus snelheid, persoonlijke benadering én duurzaamheid (experts hoeven minder vaak de weg op) en leidt tot een hogere klanttevredenheid.

De ‘rode telefoon’

In opdracht van de overheid beheert SOS International regelmatig de ‘rode telefoon’, die onder de verschillende Nederlandse alarmcentrales circuleert. Als we voor een jaar de rode telefoon hebben, moeten wij bij calamiteiten in het buitenland de hulpverlening aan de Nederlanders daar coördineren. SOS International heeft hiervoor dan een jaar lang getrainde hulpverleners 24/7 ‘stand-by’ staan. Zulke calamiteiten kunnen variëren van vliegtuig- en busongelukken tot aardbevingen en terroristische aanslagen. Zoals in Sri Lanka in 2019, waarbij 600 Nederlanders in veiligheid gebracht moesten worden. Of in Tanzania, waar een groep picknickende Nederlandse toeristen werd aangevallen door zogeheten ‘killer bees’. Eén reiziger kwam bij deze bijen-aanval om het leven. Wij regelden de hulpverlening ter plekke en de terugkeer van de Nederlandse slachtoffers naar huis.

Blije huurders

Samen met de grootste woningcorporatie in Rotterdam (Woonstad en Stadswonen voor studentenhuisvesting, 70.000 verhuureenheden) hebben we een uniek reparatieplatform voor huurders ontwikkeld, dat vervolgens door onze IT-collega’s in Tunesië is gebouwd. Via dit platform zijn huurders, herstel- en reparatiebedrijven, CED en de woningcorporatie digitaal met elkaar verbonden. Huurders die tegen een defect aanlopen kunnen dit direct online melden en ook direct online een afspraak maken met een van de herstellers (van de woningcorporatie zelf of uit het herstelnetwerk van CED Repair). CED Repair bewaakt de voortgang en de kwaliteit en vangt uitzonderings- of noodgevallen op. Dit leidt tot een aanzienlijk hogere huurderstevredenheid. Het ontlast woningcorporaties, is kostenefficiënter en levert belangrijke inzichten op in bijvoorbeeld de staat van het onderhoud. Met dit unieke product proberen we nu de ándere 300+ woningcorporaties van Nederland te overtuigen.

Trots op werken bij CED

Mobiele versie toevoegen

Geen resultaten bericht

Blijf op de hoogte van nieuwe vacatures