Maak het verschil en vervolg jouw loopbaan als

Letselschadebehandelaar

Flexibel thuis of op kantoor werken.

Tussen € 54.737,- & € 68.942,- bruto per jaar

24-40 uur

Waarom is dit iets voor jou?

 • Doorgroeimogelijkheden naar bijvoorbeeld letselschade- expert, teammanager of letselschadebehandelaar zwaar letsel.

 • Een warm welkom in de organisatie middels ons onboarding programma en een enthousiast en behulpzaam team.

 • Op ieder moment toegang tot meer dan honderd opleidingen via onze learning database en mogelijkheid om externe opleidingen te volgen.

Vragen over de vacature?

Vragen over de vacature Letselschadebehandelaar? neem contact op met onze recruitment business partner Sibel van Strijen.

Inhoud van de functie

Als letselschade casemanager behandel jij in opdracht van verschillende verzekeraars schades van- èn met mensen die letsel hebben opgelopen. Ieder dossier vraagt om een unieke aanpak, wat jouw werk uitdagend en afwisselend maakt. Jij maakt de inschatting van wat er per dossier nodig is om op een empathische en rechtvaardige wijze de dossiers zo snel en goed mogelijk af te handelen. 

Vanuit jouw inhoudelijke expertise inventariseer je de dossiers, bepaal je een passende strategie en rol je deze uit. Je houdt regie op de verschillende dossiers en bewaakt de voortgang van de door jou uitgezette acties. Vanzelfsprekend doe je dit conform intern- en extern beleid en de geldende wet- en regelgeving. Je hebt aandacht voor de gevoelens en behoeftes van de diverse betrokkenen en reageert hier adequaat op. Op die manier streef jij ernaar om de diverse partijen zo goed als mogelijk tevreden te stellen.  

De werkzaamheden die hierbij komen kijken zijn met name: 

 • Het tijdig inschakelen van de juiste deskundigen ten behoeve van een adequate dossierbehandeling.

 • Het controleren van polisdekking en toedracht, alert zijn op fraude aspecten en het beoordelen van polisdekking, aansprakelijkheid en schadeposten.

 • Het voeren van onderhandelingen met benadeelden en/of belangenbehartigers namens opdrachtgevers.

 • Informeren en adviseren van de opdrachtgever over voortgang van de dossiers en ontwikkelingen binnen het vakgebied.

Wat wij vragen:

 • Minimaal 1,5 jaar relevante werkervaring in het behandelen van letselschades.

 • HBO- of WO werk- en denkniveau.

 • Een diploma middelzwaar letsel of ben je bereid om diploma middelzwaar letsel te behalen.

 • Goede communicatieve vaardigheden en kennis van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

 • Je herkent jezelf in de competenties: empathisch, besluitvaardig en pragmatisch.

Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Wat wij bieden:

 • Een warm welkom in de organisatie middels ons onboarding programma en een enthousiast en behulpzaam team.

 • Een goede privé-werkbalans met een goed thuiswerkbeleid.

 • Doorgroeimogelijkheden in de richting van (o.a.) senior schadebehandelaar, NIVRE expert of teammanager.

 • 25 vakantiedagen én de mogelijkheid om vanuit een flexibel budget (10) extra vakantiedagen bij te kopen.

 • Op ieder moment toegang tot meer dan honderd opleidingen via onze learning database en mogelijkheid om externe opleidingen te volgen.

 • Korting op een sportschoolabonnement en iedere dag vers fruit op kantoor.

Over de afdeling

Bij CED Vitality beheersen wij alle aspecten van het letselvak. Dit doen wij door samen met circa 60 collega’s elke dag opnieuw klaar te staan voor onze opdrachtgevers én de mensen met letselschade. Naast een medisch adviesteam en letselschade experts hebben wij een team dat de integrale dossierbehandeling voor haar rekening neemt. Voor dit team, categorie middelzwaar letsel, zoeken wij nieuwe collega’s die een aanvulling zijn op ons hardwerkende, gezellige en collegiale team! 

Over Vitality

In complexe letsel situaties maakt de aanpak van CED het verschil. Wij doen dit met empathie en focus waarbij onze aanpak gericht is op herstel van vitaliteit en kwaliteit van leven.

Van aanrijding tot bedrijfsongeval. Wanneer mensen worden geraakt in hun gezondheid gaan er veel zaken spelen. Naast tijdelijke of gedeeltelijke invaliditeit kunnen bijvoorbeeld ook werk of huisvesting geraakt worden. In deze complexe situaties maken de letselschade-behandelaren en -experts van CED het verschil. Dit doen zij met empathie en focus waarbij ze in hun aanpak gericht zijn op herstel van vitaliteit en kwaliteit van leven.

Letselschade-behandelingen zijn complexe situaties. Niet alleen gezondheid en herstel spelen een rol, ook financiële, juridische en andere belangen. Het letselschade-casemanagement van CED richt zich op herstel van vitaliteit. Wat heeft iemand nodig om het leven zo goed mogelijk te hervatten? Onze letselschadebehandelaren werken vanuit het besef dat de afhandeling van een langlopend letselschadetraject het herstel in de weg staat en de gezondheid negatief beïnvloedt, waardoor schade kan escaleren. Zij werken daarom zorgvuldig aan gerichte voortgang. Zij creëren een basis van vertrouwen, begeleiden het slachtoffer en verschaffen inzicht. Daarnaast werken ze doortastend samen met belanghebbenden, zodat steeds – tijdig én zorgvuldig – de juiste beslissingen genomen worden.