Junior Taxateur - Gebouwen

Solliciteer direct

Over de afdeling

Het beschermen van waarde begint bij het objectief vaststellen van waarde en risico’s. Wat is de herbouwwaarde van een gebouw? Wat zijn de risico’s op brand, inbraak of waterschade en welke preventieve maatregelen minimaliseren deze risico’s? Met een groot landelijke netwerk van taxateurs en inspecteurs garandeert CED een objectieve en betrouwbare waardering van bezit.

We zijn voor de afdeling Taxaties en Inspecties (T&I) op zoek naar een junior Taxateur – Gebouwen.

Het team T&I bestaat momenteel uit zo’n 30 enthousiaste buitendienst collega’s. Dagelijks voeren zij Taxaties en Waardebepalingen uit voor opdrachtgevers via een fysiek bezoek aan de locatie of op afstand met behulp van digitale tools. De taxaties en waardebepalingen die je verzorgt worden door heel Nederland en soms daarbuiten verricht. Op dit moment zijn we op zoek naar iemand voor de regio Noord-Holland, Randstad of Brabant.

Inhoud van de functie

Als junior Taxateur ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van taxaties en/of waardebepalingen van gebouwen. Na een inwerkperiode zal je zelfstandig aan de slag gaan. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het houden van introductie gesprekken met de verzekerde.
 • Het in kaart brengen van bouwaard, afwerkingsniveau, bouwkundige installaties etc. van gebouwen door eigen waarneming of via informatieverstrekking door verzekerde.
 • Bij het ontbreken van bouwtekeningen het gebouw ter plaatse inmeten of vanachter het bureau met behulp van digitale tools.
 • Het bepalen van de herbouwwaarde van het gebouw. Jij bepaalt hiervoor hoeveelheden bouwkundige elementen en met behulp van calculatieprogramma’s maak je inschattingen van eenheidsprijzen.
 • Het maken van rapportages.
 • Het administratief vastleggen van bovengenoemde werkzaamheden.
 • Het tijdig zorgdragen voor rapportages en het beheer van je onderhandenwerk.
 • Het beheren van je agenda in overleg met de afdeling planning.
 • Na de inwerkperiode: het waarderen van eenvoudige inventarissen en/of het verrichten van risico-inspecties.

Wat heeft CED jou te bieden?

CED biedt je een op maat gemaakt introductieprogramma waarin je kennis maakt met de afdeling T&I en ook de overige CED bedrijfsonderdelen.

Als junior taxateur Gebouwen heb je groeimogelijkheden binnen de afdeling T&I als Gebouwen taxateur maar ook op de andere werkterreinen, zoals het waarderen van inventarissen en/of het uitvoeren van risico-inspecties. Uiteraard word je ook gestimuleerd om de titel Register-Taxateur VRT te gaan behalen.

Naast groei binnen de afdeling bestaat er ook de mogelijkheid om door te groeien binnen andere afdelingen van CED, zoals bijvoorbeeld in het expertise vak. Als junior taxateur Gebouwen werk je zelfstandig, heb je veel contact met verzekerden en kijk je bij uiteenlopende bedrijven in de keuken.

Bij CED werken we elke dag aan waarde voor onze klanten en onze medewerkers. Bij CED werken, is werken met plezier en trots zijn op je werk. Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken.
Naast een marktconform salaris, vakantiegeld en een bonus, krijg je bij ons een lease auto, laptop, telefoonvergoeding, onkostenvergoeding van € 150,-- (netto) en een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld maandelijks als extra salaris uit te laten betalen.

Wat verwachten we van jou?

De junior Taxateur die wij zoeken kan calculeren op hoofdlijnen en bouwtekeningen lezen. Dit heb je bijvoorbeeld geleerd tijdens je studie (in je stage) of door werkervaring(en).
Je denkt en handelt in mogelijkheden en komt snel tot inzicht in het geen je taxeert. Daarbij ben je in staat om de werkzaamheden goed te structureren en te organiseren. We verwachten:

 • HBO werk- en denkniveau, minimaal MBO 4 diploma bouwkunde of gelijkwaardig.
 • Goede beheersing van Nederlandse taal, officepakketten en calculatiemodellen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt nauwkeurig, bent een betrokken persoon en kan goed zelfstandig werken.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl of je kunt contact opnemen met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, via recruitment@ced.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van onze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten gaan voor externe sollicitanten.