Junior Risicodeskundige

Solliciteer direct

Over de afdeling

Het beschermen van waarde begint bij het objectief vaststellen van waarde en risico’s. Wat is de herbouwwaarde van een gebouw? Wat zijn de risico’s op brand, inbraak of waterschade en welke preventieve maatregelen minimaliseren deze risico’s? Met een groot landelijke netwerk van taxateurs en inspecteurs garandeert CED een objectieve en betrouwbare waardering van bezit.

We zijn voor de afdeling Taxaties en Inspecties (T&I) op zoek naar een junior Risicodeskundige.

Het team T&I bestaat momenteel uit zo’n 30 enthousiaste buitendienst collega’s. Dagelijks voeren zij risico inspecties uit voor opdrachtgevers via een fysiek bezoek aan de locatie of op afstand met behulp van digitale tools. De risico inspecties die je verzorgt worden door heel Nederland verricht. Uiteraard werk je daarbij voorkeur zoveel mogelijk in je eigen regio.

Inhoud van de functie

Als junior Risicodeskundige ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van risico inspecties. Na een inwerkperiode zal je zelfstandig aan de slag gaan. De werkzaamheden bestaan uit:

 • Het houden van introductiegesprekken met verzekerde en assurantietussenpersoon.
 • Het in kaart brengen van de huidige situatie van het gebouw, de bedrijfsactiviteit en de te nemen preventiemaatregelen met behulp van een inspectietool.
 • Het ter plaatse met verzekerde en tussenpersoon bespreken van adviesmaatregelen om, met name, het brand- en inbraakrisico te beperken.
 • Het maken van inspectierapporten voor verzekeraars en gevolmachtigden.
 • Het administratief vastleggen van bovengenoemde werkzaamheden.
 • Het tijdig zorgdragen voor rapportages en het beheer van je onderhandenwerk.
 • Het beheer van je agenda in overleg met de afdeling planning.
 • Na een inwerkperiode: het waarderen van eenvoudigere gebouwen en inventarissen.

Wat heeft CED jou te bieden?

CED biedt je een op maat gemaakt introductieprogramma waarin je kennis maakt met de afdeling T&I en ook de overige CED bedrijfsonderdelen.

Als junior Risicodeskundige heb je groeimogelijkheden binnen de afdeling T&I als Risicodeskundige maar ook op het terrein van het waarderen van gebouwen en inventarissen. Uiteraard word je ook gestimuleerd om de titel Registerdeskundige te gaan behalen.

Naast groei binnen de afdeling bestaat er ook de mogelijkheid om door te groeien binnen andere afdelingen van CED, zoals bijvoorbeeld in het expertise vak. Als junior Risicodeskundige werk je zelfstandig, heb je veel contact met verzekerde en assurantietussenpersonen en kijk je bij uiteenlopende bedrijven in de keuken.

Bij CED werken we elke dag aan waarde voor onze klanten en onze medewerkers. Bij CED werken, is werken met plezier en trots zijn op je werk. Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken.
Naast een marktconform salaris en vakantiegeld, krijg je bij ons een lease auto, laptop, telefoonvergoeding, onkostenvergoeding van € 150,-- (netto) en een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld maandelijks als extra salaris uit te laten betalen.

Verder hebben we een thuiswerkbeleid opgesteld wat bijdraagt aan een goede balans tussen werk en privé e

Wat verwachten we van jou?

De junior Risicodeskundige die wij zoeken kan bouwtekeningen lezen, productieprocessen doorgronden en heeft kennis over werktuigbouwkundige installaties. Dit heb je bijvoorbeeld tijdens je studie geleerd of (tijdens een stage) al enige werkervaring in opgebouwd. Verder ben je bevlogen genoeg om de inspecties zo goed mogelijk uit te willen voeren. Je denkt en handelt in mogelijkheden en komt snel tot inzicht in het geen je inspecteert. Daarbij ben je in staat om de werkzaamheden goed te structureren en te organiseren. We verwachten:

 • HBO werk- en denkniveau, minimaal MBO 4 diploma bouwkunde of werktuigbouwkunde of andere gelijkwaardige opleiding.
 • Goede beheersing van Nederlandse taal, officepakketten en calculatiemodellen.
 • Goede communicatieve vaardigheden.
 • Je werkt nauwkeurig, bent een betrokken persoon en kan goed zelfstandig werken.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl of je kunt contact opnemen met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, via recruitment@ced.nl

Acquisitie naar aanleiding van onze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten gaan voor externe sollicitanten.