Over de afdeling

Onze HR afdeling bestaat uit 15 enthousiaste collega’s, met een onderverdeling in HR Support & Payroll, Verzuim, HR Business en Recruitment. Binnen dit team is het jouw taak om de openstaande vacatures met de beste kandidaten te matchen. Dit doe je samen met de corporate recruiter, die jou de kneepjes van het corporate recruitment vak leert!

Inhoud van de functie

Binnen CED staat groei centraal. Om deze groei te realiseren voeren wij continue verbeteringen door aan onze organisatie en dienstverlening. Talent Acquisition is hierbij een belangrijk onderdeel. Ter uitbreiding van ons HR team zijn we op zoek naar een recruiter.

Recruitment is een van de strategische HR pijlers van komend jaar. Als recruiter heb je dus een sterke bijdrage in het succes van onze organisatie. Je bent dan ook verantwoordelijk voor het invullen van vacatures. In de kern houdt je functie het volgende in:

  • Je bent altijd op zoek naar en in gesprek met het beste talent (opbouw en beheer van de talentpool/flexpool).
  • Je screent en introduceert geschikte kandidaten aan Hiring Managers.
  • Je adviseert Hiring Managers en schrijft leuke, enthousiaste en SEO wervingsteksten gericht op de doelgroep die je wilt aanspreken.
  • Je bent Social Media “gek” en wilt daar zoveel mogelijk op posten en content creëren. Je onderzoekt welke kanalen het meest succesvol zijn.
  • Je zorgt voor een positieve candidate journey en onboarding van kandidaten.
  • Je zorgt voor een goed onderhouden ATS systeem en duidelijke en efficiënte processen.

Wat heeft CED jou te bieden?

Je krijgt bij ons de kans om de door jouw opgedane kennis van recruitment in de praktijk verder te ontwikkelen. Hiervoor krijg je een salaris passend bij wat je meebrengt. We kennen een brede salarisrange voor deze rol omdat we ruimte hebben voor iemand die het vak wil leren, maar ook voor een ervaren collega. De range is tussen de €2500,- en €3750, bruto per maand. Daarnaast krijg je natuurlijk vakantiegeld en heb je een individueel keuzebudget van ruim 10% van je bruto jaarsalaris. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, fietsplan, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld ieder gewenst moment als extra salaris uit te laten betalen.

Verder kennen wij een modern thuiswerkbeleid, bouw je pensioen op en kun je om de zoveel jaar sparen voor een sabbatical.

Wij denken: een zeer compleet en aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket!

Wat verwachten we van jou?

Je wordt elke keer weer blij van het vinden van de juiste kandidaten voor onze organisatie en je krijgt hier een kick van!

  • Je hebt enige of enkele jaren werkervaring als recruiter of aan de bureauzijde. Je hoeft het vak dus echt nog niet 100% te beheersen, wel zoeken we iemand die de drive heeft om dit te leren.
  • Je hebt kennis van sourcing technieken en/of je hebt sterke interesse om je hierin te specialiseren.
  • Je bent stressbestendig, beschikt over overtuigingskracht en je hebt altijd een positieve instelling.
  • Je bent in het bezit van een HBO diploma.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Tijdens de sollicitatieprocedure kan er een referentiecheck plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie over onze dienstverlening kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl. Voor de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, via recruitment@ced.nl.

Acquisitie naar aanleiding van onze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten gaan voor externe sollicitanten.