Over de afdeling

De Divisie bestaat uit een aantal Business Units die onze klanten adviseren in risico acceptatie, schadebeoordeling en onderzoek. Deze dienstverlening vindt plaats op het gebied van Property, Mobility en Vitality waarbij de CED strategie is om een geïntegreerde schadeafwikkeling voor de klanten te kunnen faciliteren.
De jaarlijkse omzet van de divisie bedraagt circa 65 miljoen euro met 400 medewerkers.
De werklocatie is op het hoofdkantoor in Capelle a/d IJssel.

Inhoud van de functie

Als Business Controller ben je medeverantwoordelijk voor de planning & control cyclus van de Divisie. Je ondersteunt de Divisie bij het behalen van de strategische doelstellingen en speciale complexe projecten in samenwerking met de Divisie en/of Group Controller.
Verder ben je medeverantwoordelijk voor de budgettering, maandelijkse latest estimates, management informatie, KPI management en maandelijkse rapportages. Hiernaast draag je zorg voor het uitvoeren van bedrijfseconomische en kwalitatieve (variantie) analyses.
Ook voer je projectmatig werk uit,zoals o.a. het verbeteren en automatiseren van rapportages middels PowerBI, assisteren bij het inzichtelijk maken van de marge per product en klant en het verbeteren van het kostprijsmodel. Je bent onderdeel van het Divisie Management Team en wordt betrokken bij de maandelijkse resultaat bespreking van de diverse Business Units. In deze functie rapporteer je aan de Director Group Controlling.

Werkzaamheden & verantwoordelijkheden hierbij zijn o.a.:

 • Je bouwt bruggen met andere afdelingen en legt verbanden richting de Business Units met data uit BI tools;
 • Je participeert in diverse projecten, uiteenlopend van tenders tot aan product launches;
 • Je geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de Divisie Directeur en de Operationeel Directeuren, de (Group) Controller en diverse andere stakeholders over de uitvoering van het (financiële) beleid en financiële risico’s en vraagstukken (business cases, diverse tenders en kostprijs vraagstukken);
 • Het tijdig, volledig en accuraat samenstellen van de meerjarenplanning, budgettering, latest estimates, maandelijkse rapportages en analyses van de Business Units en Divisie;
 • Je onderhoudt diverse ‘trackers’ (rapportages) met onze key business drivers met als doel het continue monitoren, aansturen en verbeteren van processen;
 • Je volgt relevante in- en externe ontwikkelingen op het vakgebied en interpreteert de consequenties daarvan voor de Divisie en/of CED.

Wat heeft CED jou te bieden?

Bij CED werken we elke dag aan waarde voor onze klanten. Maar wij willen ook van waarde zijn voor onze medewerkers. Bij CED werken, is werken met plezier en trots zijn op je werk. Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken over hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen bij alle mogelijke gebeurtenissen rond bezit, mobiliteit en vitaliteit. En dat alles binnen een bijzonder aangenaam werkklimaat. Jouw bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten waarderen we met uiteenlopende kansen voor groei.

Naast een marktconform salaris en vakantiegeld krijg je een lease auto, een bonus en een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, fietsplan, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld ieder gewenst moment als extra salaris uit te laten betalen.

Verder hebben we in 2020 een thuiswerkbeleid opgesteld en een mobiliteitscentrum ingericht om de interne doorstroom te stimuleren.

Wat verwachten we van jou?

 • HBO/WO-opleiding afgerond (bedrijfseconomie/accountancy of vergelijkbaar);
 • Je bent slim, analytisch, hands-on en hebt een sterke ‘drive to deliver’;
 • Je bent generalist en werkt nauwkeurig, fact based met oog voor detail;
 • Je hebt kennis van financiële processen en maand- en management rapportages;
 • Je hebt een sterke affiniteit met data en ICT en beschikt over zeer goede kennis van MS-office, ervaring met BI-tooling is een pré;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.

Als Business Controller ben je ambitieus, zichtbaar en initiatiefrijk. Je treedt makkelijk op de voorgrond en respecteert deadlines. Verder voel je je thuis binnen onze kerncompetenties: klantgerichtheid, resultaatgerichtheid, verantwoordelijkheid nemen en samenwerken.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl. Voor de werving werken wij samen met een externe partij Robert Walters, je kunt contact opnemen met Martijn Boet op 06-43105608.

Acquisitie naar aanleiding van onze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten gaan voor externe sollicitanten.