(senior) Letselschadebehandelaar Buitenland

Solliciteer direct

Over de afdeling

Schade in het buitenland is vaak extra complex en uitdagend. Elk land vraagt om een eigen, unieke werkwijze. Dat lukt alleen met een sterke internationale organisatie, lokale aanwezigheid, juridische kennis en meertalige medewerkers. Bij CED Cross Border Claims nemen we het complete schadeproces uit handen van de verzekeraars. Onze werkwijze is transparant, consistent en betrouwbaar: De verzekeraar kan de status van de claim altijd volgen.

Cross Border Claims Netherlands B.V. (CBC NL BV) is een hard werkend team, waar samenwerken en tegelijkertijd elkaar uitdagen om doelen te behalen hoog in het vaandel staat. Het is een divers team van junior tot deskundige behandelaren. Je komt in een team met leuke collega's terecht, die goed samenwerken en ook samen gezellige acties ondernemen zoals teamuitjes, etentjes.

Inhoud van de functie

Als (senior) Letselschadebehandelaar Buitenland ben je verantwoordelijk voor behandeling van Letselschades conform Nederlands recht te behandelen maar ook coördineren bij letselschade behandeling naar buitenlandsrecht. Je onderhandelt met buitenlandse en Nederlandse verzekeraars, belangenbehartigers/advocaten en benadeelde partijen. Je voelt je op je gemak om vanuit het centrum de schadebehandelingsproces te leiden. Ook moet je kunnen samenwerken met diverse (medische) deskundigen die voor het vaststellen van de schade zorgen.

Werkzaamheden hierbij zijn:

 • Het onderzoeken, vaststellen, afhandelen en afwikkelen van vorderingen die voortvloeien uit lichamelijk letsel als gevolg van verkeers-en beroepsongevallen en ongevallen waarbij particulieren betrokken zijn;
 • Het beoordelen van alle aspecten van een claim met betrekking tot beleidsdekking, omstandigheden en fraude;
 • Op basis van de werksituatie, namens cliënten, onderhandelen met slachtoffers en/of vertegenwoordigers, met inbegrip van advocaten, juridische deskundigen van organisaties zoals vakbonden, bedrijfsverenigingen, schade-experts, om een schikking te bereiken;
 • Het identificeren van fraude en het geven van advies over schadebeperking, achtergronden, aansprakelijkheid, routing, medische beperkingen en de prognose van betrokken partijen;
 • Verstrekking van passend advies over de reserves;
 • Verantwoordelijkheid voor de kwaliteit van de correspondentie (rapportering) in overeenstemming met de vastgestelde normen;
 • Het onderhouden en ontwikkelen van externe relaties binnen het marktsegment;
 • Zorgen voor snelle feedback aan de teammanager en opdrachtgever over vragen en/of problemen;
 • Het incidenteel behandelen van schades buiten de autobranche;
 • Het financieel afhandelen van schadeclaims middels betalingen of reserveringen.

Wat heeft CED jou te bieden?

Bij CED werken we elke dag aan waarde voor onze klanten. Maar wij willen ook van waarde zijn voor onze medewerkers. Bij CED werken, is werken met plezier en trots zijn op je werk. Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken over hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen bij alle mogelijke gebeurtenissen rond bezit, mobiliteit en vitaliteit. En dat alles binnen een bijzonder aangenaam werkklimaat. Jouw bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten waarderen we met uiteenlopende kansen voor groei.

Je krijgt bij ons een marktconform salaris, vakantiegeld en een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, fietsplan, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld ieder gewenst moment als extra salaris uit te laten betalen.

Verder hebben we een thuiswerkbeleid opgesteld wat bijdraagt aan een goede balans tussen werk en privé en een mobiliteitscentrum ingericht om de interne doorstroom te stimuleren.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt een juridische opleiding op HBO/ universitair niveau succesvol afgerond;
 • Je bent in het bezit van de WFT opleidingen en leergang schadebehandelaar Motorrijtuigen;
 • Je bent tevens in het bezit van de nodige aanvullende certificeringen, zoals licht of middel zwaar letsel;
 • Je hebt 3 tot 5 jaar werkervaring in het behandelen van internationale letselschades;
 • Je bent een spin in het web, stressbestendig en je kunt prioriteiten stellen;
 • Je beschikt over een probleemoplossend vermogen;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • Kennis van een andere Europese taal is een pre, bijvoorbeeld Frans of Duits;
 • Je voelt je thuis binnen onze kerncompetenties; Klantgerichtheid, Resultaatgerichtheid, Verantwoordelijkheid nemen en Samenwerken.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl of je kunt contact opnemen met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, via recruitment@ced.nl.