(junior) Schade expert Agro

Solliciteer direct

Over de afdeling

Een schade aan planten, dieren en/of agrarische installaties komt dagelijks voor. Voor het vaststellen van deze schades en het ondersteunen van de gedupeerden staat ons team van EMN Agro klaar. Via een opdracht van een verzekeraar helpen wij de benadeelde na een calamiteit om weer verder te kunnen.

Bij aansprakelijkheidsschades onderzoeken we de contractuele verhoudingen, onderzoeken we de toedracht en stellen we de daadwerkelijke  schade vast. Dit kan variëren van eenvoudig herstellen tot een ingewikkelde bedrijfsschadeberekening. In geval van een boerderijbrand dragen wij eraan bij dat de boer zijn bedrijf zo snel mogelijk kan voortzetten.  

Inhoud van de functie

Als (Junior) Schade expert Agro kom je te werken bij EMN waar 50 experts werkzaam zijn. Samen met 2 collega’s ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van schades die betrekking hebben op de Agrosector en wat hiermee direct samenhangt. Dit betreffen vooral schadekwesties in de veehouderij, akkerbouw en (glas)tuinbouw, in de feed- (diervoeding) en Food (consumentenvoeding) sector. Maar ook de schadegevallen aan bomen, huisdieren en mestsilo’s en transportschades worden door onze Agro Schade experts behandeld.

Geen dag is hetzelfde! De ene dag ben je als expert betrokken bij een schade door een omgewaaide boom, de andere dag sta je met je laarzen aan in de modder op een ondergelopen aardappelveld. De afwisseling maakt deze functie leuk, en vraagt van jou ook flexibiliteit en creativiteit!

We leren jou graag wat het vak inhoudt en hebben hiervoor een goed inwerktraject. Daarin werk je intensief samen met onze ervaren experts die je de kneepjes van vak bijbrengen. Na dit inwerktraject zal je zelfstandig en in teamverband schades gaan opnemen. Als spin in het web onderhoud je het contact met alle betrokken partijen. Denk hierbij aan de verzekerde, gedupeerden, de verzekeraar (onze opdrachtgever) en overige bij het schadetraject betrokken partijen. Je bent veel onderweg en komt in verschillende delen van Nederland op bekende en ook onverwachte plekken.

Specifieke taken die hierbij horen:

 • Bezoeken van de schadelocatie;
 • Creatief meedenken met een ondernemer of particulier bij het herstellen van de schade;
 • Uitvoeren van agrarische expertises;
 • Beoordelen van het schadebedrag;
 • Input leveren voor herstelmethoden;
 • Opmaken van een schadedossier;
 • Zorgen voor een heldere rapportage met jouw bevindingen voor iedere opdrachtgever;
 • Calculatie van de herstelkosten;
 • Het managen van de verwachtingen van verzekerden/gedupeerden en onze opdrachtgevers.

Wat heeft CED jou te bieden?

We staan elke dag klaar voor onze klanten. Maar wij willen ook van waarde zijn voor onze medewerkers. Werken met plezier en trots zijn op je werk! Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken over hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen. En dat alles binnen een leuke en gedreven club collega's. Jouw bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten waarderen we met uiteenlopende kansen voor groei.

Uiteraard krijg je een marktconform salaris en vakantiegeld, maar om je functie goed te kunnen uitoefenen krijg je een leaseauto, een laptop en een telefoon tot je beschikking. Daarnaast kennen wij een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld op ieder gewenst moment als extra salaris uit te laten keren of te laten besteden.

Wat verwachten we van jou?

Je staat aan het begin van je schade expertise carrière. Dit kan doordat je net klaar bent met je studie, maar dit kan ook doordat je eerst wat jaren ervaring hebt opgedaan in de agrarische sector (als adviseur/vertegenwoordiger bij een toeleveringsbedrijf of als agrarisch ondernemer). Expertise is een verborgen parel op de arbeidsmarkt die veel verschillende competenties van je vraagt en daardoor uitdagend en ‘dankbaar’ werk is.

Als expert voer je zelfstandig en in teamverband expertises uit. Hierbij is snel en adequaat handelen vanzelfsprekend en ben je in staat opdrachtgevers, gedupeerden en overige betrokkenen vlekkeloos en to-the-point te informeren. Je beschikt over inlevingsvermogen en je bent ondernemend ingesteld. Verder vinden we het volgende belangrijk:

 • Je hebt minimaal een HBO opleiding (agrarisch) of MBO (agrarisch) aangevuld met een aantal jaren relevante werkervaring;
 • Je hebt een goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Je bent bereid tot het volgen van vakgerichte opleidingen, zoals registerexpert bij het NIVRE;
 • Je bent representatief, dienstbaar en sociaal vaardig;
 • Je bent een zelf startend en energiek persoon en hebt intrinsieke motivatie om je verder te ontwikkelen in dit vak;
 • Je neemt verantwoordelijkheid en gaat goed om met de vrijheden die dit werk met zich meebrengt.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Een referentiecheck kan gedurende de selectieprocedure plaatsvinden. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl of je kunt contact opnemen met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, via recruitment@ced.nl.

Acquisitie naar aanleiding van onze advertentie wordt niet op prijs gesteld. Interne sollicitanten gaan voor externe sollicitanten.