Junior Bouwkundig schade expert

Solliciteer direct

Over de afdeling

EMN is dé specialist als het gaat om het vaststellen van omvangrijke en complexe schades in het gehele brandsegment en in de sectoren transport, aansprakelijkheid, CAR en technische verzekeringen. Een uitgebrand bedrijf, een omgevallen hijskraan of onderzoek naar schade aan gewassen: unieke situaties vragen om specialistische kennis en vaardigheden. Als onderdeel van CED maken we, samen met 2500 medewerkers in 12 Europese landen, de belofte aan onze klanten waar.

Inhoud van de functie

Een baan waarin je vrijheid kan combineren met verantwoordelijkheid, creativiteit, ondernemerschap, professionaliteit en plezier!

Kom bij ons werken als Junior Bouwkundig Schade expert. Met jouw HBO bouwkundige kennis en kunde maken we jou tot expert!

Iedereen heeft er wel een keer mee te maken: een schade door wateroverlast of een schade door brand. Voor het vaststellen van deze schades en het ondersteunen van de gedupeerden staat ons team van EMN Property klaar. Wij staan naast onze opdrachtgever en helpen de gedupeerden na een calamiteit weer op de been en aan het werk.

Inhoud van de functie
Als Junior Bouwkundig Schade expert kom je te werken in het Property team, dat bestaat uit 30 experts. Samen met je collega’s ben je verantwoordelijk voor het beoordelen van schades aan gebouwen en alles wat hier aan verbonden is. Geen dag is hetzelfde! De ene dag ben je als deskundige betrokken bij een schade aan een omgewaaide schuur, de andere dag sta je met je laarzen aan in de modder bij een grote brand van een kantoorpand. De diversiteit maakt deze functie leuk, maar verwacht van jou ook flexibiliteit en creativiteit.

We willen jou het vak leren en hechten waarde aan een goed inwerktraject, daarom zal je intensief samenwerken met een buddy die jou de kneepjes uit het vak leert. Na dit inwerktraject zal je zelfstandig en in teamverband schades gaan opnemen. Als spin in het web onderhoud je het contact met alle betrokken partijen. Denk hierbij aan de gedupeerden, de politie/brandweer, de verzekering (onze opdrachtgever) en overige bij het schadetraject betrokken partijen. Je bent veel onderweg en komt in onvoorstelbaar veel diverse situaties en op de meest unieke locaties.

Specifieke taken die hierbij horen:

 • Bezoeken van de schadelocatie;
 • Creatief meedenken met een ondernemer of particulier bij het herstellen van de schade;
 • Uitvoeren van bouwkundige expertises;
 • Beoordelen van het schadebedrag;
 • Input leveren voor herstelmethoden;
 • Opmaken van een schadedossier;
 • Zorgen voor een heldere rapportage met jouw bevindingen voor iedere opdrachtgever;
 • Calculatie van de herstelkosten;
 • Coördineren van de herstelmogelijkheden;
 • Het managen van verwachtingen van gedupeerden en onze opdrachtgevers.

Wat heeft CED jou te bieden?

We staan elke dag klaar voor onze klanten. Maar wij willen ook van waarde zijn voor onze medewerkers. Werken met plezier en trots zijn op je werk! Je krijgt bij ons alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en om mee te denken over hoe we onze klanten nog beter kunnen helpen. En dat alles binnen een leuke en gedreven club collega's. Jouw bijdrage aan de tevredenheid van onze klanten waarderen we met uiteenlopende kansen voor groei.

Uiteraard krijg je een marktconform salaris en vakantiegeld, maar om je functie goed te kunnen uitoefenen krijg je een leaseauto, een laptop en een telefoon tot je beschikking. Daarnaast kennen wij een individueel keuzebudget. Dit is een vrij besteedbaar budget waar jij zelf beslist waaraan en wanneer het budget wordt besteed. Denk hierbij aan een 13e maand, extra verlofdagen, pensioen, scholing. Bovendien is er de mogelijkheid om het geld op ieder gewenst moment als extra salaris uit te laten keren of te laten besteden.

Wat verwachten we van jou?

Je staat aan het begin van je schade expertise carrière. Dit kan doordat je net klaar bent met je studie, maar dit kan ook doordat je eerst wat jaren ervaring hebt opgedaan in de bouwsector (aannemer, architectenbureau, projectontwikkelaars, constructeurs). Expertise is een verborgen parel op de arbeidsmarkt die veel verschillende competenties van je vraagt en daardoor echt uitdagend is.

Als expert voer je zelfstandig en in teamverband expertises uit. Hierbij is snel en adequaat handelen vanzelfsprekend en ben je in staat opdrachtgevers, gedupeerden en overige betrokkenen vlekkeloos en to-the-point te informeren. Je beschikt over inlevingsvermogen en je bent ondernemend ingesteld.

Verder vinden we het volgende belangrijk:

 • Minimaal een HBO opleiding, (bouwkundig, werktuigbouw, weg, -en waterbouw, elektrotechniek);
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Bereid tot het volgen van vakgerichte opleidingen, zoals registerexpert bij het NIVRE;
 • Je bent representatief, dienstbaar en sociaal vaardig;
 • Bovenal ben je een energiek persoon en speelt jouw intrinsieke motivatie een belangrijke rol om je verder te ontwikkelen in dit vak;
 • Je schuwt verantwoordelijkheid en vrijheid niet.

Past onze visie en ambitie bij jou?

Reageer dan vandaag nog via de sollicitatiebutton. Een assessment kan onderdeel uitmaken van de procedure. Voor benoeming is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) vereist.

Voor meer informatie kun je terecht op onze website www.emn.nl www.ced.nl en/of www.werkenbijced.nl of je kunt contact opnemen met manager Property Wim den Ouden, wim.den.ouden@emn.nl of met Suzanne Danen, Recruitment Business Partner, recruitment@ced.nl.