“Het traineeship is de toekomst van CED”

“Het traineeship is de toekomst van CED”

Theo van Vugt is al 43 jaar werkzaam in het verzekeringsvak. Opstal-, inboedel- en reisschades kennen dan ook geen geheimen meer voor hem. Theo is Teammanager bij Property en daarnaast is hij ook Fraude Coördinator bij CED. Jong talent opleiden tot een nieuwe generatie goede schade-experts: dat ziet Theo als een belangrijke taak.

“Iedere dag bekijk ik welke expert naar welke opdracht toe gaat – en waarom. Geen dag is hetzelfde hier: als gevolg van slechte weersomstandigheden kan het aantal schademeldingen ineens explosief stijgen. Dan is het een hele uitdaging om de werkdruk in goede banen te leiden. Door de dag heen beantwoord ik vragen van mijn teamleden, heb ik overleg met mijn collega’s en voer ik controlewerkzaamheden uit. Eén dag per week ben ik bij onze opdrachtgevers te vinden. Ook hier fungeer ik dan als vraagbaak en houd ik me bezig met het auditen van dossiers.”

“Mijn jarenlange ervaring en enthousiasme voor het vak wil ik graag overdragen op de nieuwe generatie CED’ers. Omdat er onder studenten relatief weinig bekendheid is over schade-expertise, zullen we jong talent intern het vak moeten leren. Hierin willen we als CED voorop lopen. Daarom ben ik ook betrokken bij het onlangs gestarte traineeship binnen Property. Dit is een mooi, organisatiebreed programma waarbij CED fungeert als een ‘bedrijfsschool’.”

“Binnen het traineeship leer je gedurende een vastgestelde periode de verschillende facetten van het vak en de betrokken afdelingen van CED uitgebreid kennen. Persoonlijke en professionele ontwikkeling staan hierbij voorop. Groot empatisch vermogen en communicatieve vaardigheden zijn erg belangrijk in dit vak. Want ook in de steeds verder gaande digitalisering binnen deze branche, blijft de menselijke factor onontbeerlijk. Je leert dus niet alleen de organisatie kennen, maar ook je eigen capaciteiten en kwaliteiten. Trainee zijn betekent werken en leren bij onze innovatieve en snelgroeiende organisatie, meteen een leuk autootje krijgen én klaargestoomd worden tot een volwaardig NIVRE-expert. Wie wil dat nou niet?!”